Ouale umplute sunt o gustare populara si delicioasa care poate fi servita la petreceri, pranzuri sau cine rapide.
Aceasta reteta simpla consta in oua fierte tari, taiate pe jumatate si umplute cu o pasta delicioasa, care poate fi preparata in mai multe feluri, in functie de preferintele tale.
Oua umplute
Pentru a pregati reteta oua umplute, trebuie sa incepi prin a fierbe ouale in apa cu sare timp de aproximativ 10-12 minute, pana cand albusul este complet copt. Dupa ce ouale sunt fierte, trebuie sa le lasi sa se raceasca complet, apoi sa le tai pe jumatate in sensul lung.
Scoate galbenusurile cu o lingura si pune-le intr-un bol. Adauga o lingura de mustar, o lingura de maioneza, o lingura de castraveti murati tocata marunt si sare si piper dupa gust. Poti adauga si alte ingrediente, cum ar fi ceapa verde sau patrunjel, pentru a-ti personaliza umplutura.
Amesteca ingredientele cu ajutorul unei furculite pana cand obtii o pasta fina. Dupa ce umplutura este gata, pune-o inapoi in albusurile oualor cu ajutorul unei lingurite. Poti orna ouale umplute cu patrunjel proaspat sau cu boabe de piper, pentru a le da un aspect elegant.
Ouale umplute pot fi servite imediat sau pot fi pastrate in frigider timp de cateva ore inainte de a fi servite. Aceasta reteta este foarte versatila si poate fi adaptata pentru a se potrivi gusturilor tale, asa ca nu ezita sa experimentezi cu diferite ingrediente pentru a gasi combinatia perfecta.
In concluzie, ouale umplute sunt o gustare delicioasa si usor de preparat, care poate fi servita in orice moment al zilei. Aceasta reteta simpla poate fi adaptata pentru a se potrivi gusturilor tale si este un mod excelent de a impresiona invitatii la petreceri sau de a-ti rasfata familia cu un snack rapid si delicios.
Fuzzy v-a pregatit mai jos mai multe retete si modele de oua umplute care sa va foloseasca drept inspiratie!
Oua umplute cu pate
Pentru reteta oua umplute cu pate, veti avea nevoie de:
Ingrediente
12 oua de gaina
Compozitie oua umplute cu pate: 100 g pate de ficat
50 gr maioneza
1 lingura mustar clasic
sare
piper
Instructiuni
Incepem prin fierberea oualor in apa cu sare timp de aproximativ 8-10 minute. Dupa ce au fiert, le lasam sa se raceasca si apoi le curatam cu grija de coaja pentru a nu le rupe. Le taiem pe fiecare in jumatate.
Galbenusurile le scoatem intr-un castron si le pasam bine cu ajutorul unei furculite. Adaugam pateu de ficat, mustar si maioneza, apoi saram si piperam dupa gust si amestecam bine pentru a obtine o pasta omogena.
Punem compozitia rezultata intr-un bol si umplem jumatatile de ou cu aceasta. Ornam ouale dupa preferinta si le lasam la rece timp de cateva ore inainte de a le servi alaturi de un delicios chec aperitiv.
Oua umplute cu ton
Pentru reteta oua umplute cu ton, va sunt necesare urmatoarele:
Ingrediente
oua
50 gr pate ton
2 lingurite cu maioneza
2 lingurite cu mustar
frunze de patrunjel
sare
Instructiuni
Pentru a prepara ouale umplute, incepem prin punerea oualor la fiert intr-o cratita cu apa pentru aproximativ 10 minute. Dupa ce ouale sunt fierte, le scufundam intr-un jet de apa rece pentru a le curata mai usor de coaja.
Curatam ouale de coaja si le taiem pe fiecare in doua parti egale, pe lungime. Intr-un castron amestecam galbenusurile, tonul, maioneza si mustarul, amestecand bine dupa fiecare ingredient. Gustam compozitia pentru a verifica daca are nevoie de sare. Cand compozitia este gata, umplem fiecare albus cu aceasta.
Ornam ouale umplute cu frunze de patrunjel proaspat si le pastram la frigider pana in momentul servirii.
Oua umplute cu somon
Veti avea nevoie de:
Ingrediente
6 oua fierte de consistenta tare
100 g crema de branza
20 g unt
1/2 lingurita hrean ras
1 lingura maioneza
sare
piper proaspat macinat
100 g somon afumat
1/2 lingurita suc de lamaie
Pentru decor: icre rosii si marar
Instructiuni
Incepem prin curatarea oualor fierte si taierea lor in jumatate pe lungime. Scoatem galbenusurile si le punem intr-un castron impreuna cu restul ingredientelor.
Taiem 12 fasii subtiri si mici de somon, iar restul il punem langa galbenusuri.
Mixam toate ingredientele pana obtinem o pasta moale si omogena. Umplem jumatatile de ou cu aceasta pasta si decoram cu fasii de somon, icre rosii si marar.
Oua umplute Jamila
Daca doriti sa gatiti ouale umplute dupa reteta Jamilei, trebuie doar sa urmati instructiunile de mai jos:
Ingrediente
3 oua
cam 70 g feta
o lg mare de smantana
piper alb
3 fire ceapa verde
jumatate de gogosar murat
patrunjel si marar verde
Pentru sos si ornare oua umplute : o lg mare de iaurt gras
o lg mare de smantana
jum de lingurita marar verde
sare, piper
Instructiuni
Dupa ce ouale au fiert, se lasa sa se raceasca si apoi se decojesc. Se taie apoi in jumatati si se scoate galbenusul. Intr-un bol, se amesteca feta, galbenusurile, smantana, patrunjelul si mararul verde, impreuna cu putin piper. Nu mai este nevoie de sare deoarece branza feta este deja destul de sarata.
Gogosarul si ceapa verde se taie marunt si se adauga in compozitie. Cu grija, se umplu jumatatile de ou cu aceasta compozitie si apoi se asaza in farfurie. Sosul se prepara amestecand toate ingredientele si se toarna peste oua.
Oua umplute cu avocado
Aveti nevoie de:
Ingrediente
5 oua fierte tari
½ avocado
1 lingura zeama de lamaie
1 lingura smantana grasa
1 fir ceapa verde
2 rosii cherry
sare si piper
boia dulce pentru presarat deasupra
chivas pt decor
Instructiuni
Inainte de toate, taie ouale pe jumatate si scoate galbenusurile. Amesteca galbenusurile cu avocado, zeama de lamaie, sare si piper, pana cand obtii o pasta. Adauga apoi smantana si amesteca bine pana cand obtii un amestec cremos.
Adauga ceapa verde taiata rondele si cubuletele de rosii cherry. Amesteca usor si umple apoi jumatatile de albus cu aceasta compozitie. Presara deasupra boia dulce si decoreaza cu chives.
Oua umplute cu pate si maioneza
Aceste oua umplute sunt delicioase iar pentru pregatirea si ornarea lor aveti nevoie de:
Ingrediente
6 oua + 2 oua pt maioneza
o conserva pate de porc mica
o ceapa rosie potrivita
sare
piper
100 g ulei
1 lingura rasa de mustar
Instructiuni
Intr-un vas se pun cele 6 oua la fiert timp de aproximativ 20 de minute, astfel incat sa fie tari. In timp ce ouale fierb, pregatim maioneza dintr-un ou fiert si unul crud, impreuna cu 100 grame de ulei. Dupa ce ouale au fiert, le punem in apa rece pentru a se raci bine, apoi le curatam cu grija de coaja. Dupa ce le-am curatat, le taiem in doua pe lungime si scoatem galbenusurile.
Galbenusurile le zdrobim prin sita pentru a le face cat mai fine, iar daca nu avem sita, le dam prin razatoarea mica. Amestecam galbenusurile cu pateul, 3/4 din maioneza, ceapa tocata marunt, mustar, sare si piper, obtinand o pasta cu care vom umple jumatatile de albus si le vom aseza pe un platou, una langa alta. Dupa ce le-am pus pe platou, le ornam cu maioneza ramasa, iar peste maioneza, putem alege sa punem gogosari in otet, masline, albus de ou sau patrunjel, dupa preferinta si imaginatie.
Oua umplute cu maioneza
Veti avea nevoie de:
Ingrediente
6 oua fierte tari
100 gr mascarpone
80 gr smantana
100 gr maioneza
cozi de ceapa verde
Maioneza pentru oua umplute:
50 gr maioneza
50 gr smantana grasa
50 gr iaurt
marar verde
sare
piper
Instructiuni
In primul rand, am pregatit sosul mixand toate ingredientele timp de un minut. Am potrivit gustul cu sare si piper si am impartit sosul egal in doua platouri.
Am decojit ouale fierte tari si le-am taiat in doua parti egale. Am scos cu o lingurita galbenusurile si le-am pus intr-un bol. Am amestecat galbenusurile cu smantana si am pasat totul cu blenderul pana am obtinut o compozitie omogena.
Am adaugat mascarpone, maioneza si ceapa verde tocata si am omogenizat amestecul amestecand usor cu o lingura. Daca doriti, puteti folosi blenderul, dar doar pentru cateva secunde, altfel exista riscul sa taiati amestecul sau sa-l faceti prea moale.
Am asezat jumatatile de albusuri fierte in boluri si am turnat sosul peste ele. Am distribuit amestecul de galbenusuri in mod egal in fiecare jumatate de albus si am lasat la rece cel putin o ora.
Oua umplute de Craciun
Pentru masa de Craciun se pot gati oua umplute ornate frumos si asezate pe masa imbelsugata alaturi de alte preparate delicioase cum ar fi indragitele sarmale. Pentru a le prepara, va trebuie:
Ingrediente
6-7 oua
1 cutie pate ficat de pasare
2 lingurite unt
1 ceapa mica razuita
3 crengute patrunjel verde tocat marunt
1/2 lingurita piper macinat
sare
Pentru maioneza: cateva galbenusuri din ouale fierte
2 galbenusuri crude
2 lingurite mustar
ulei
Instructiuni
Incepem prin a fierbe ouale tare, apoi le decojim si le taiem in jumatate pe lungime, scoatand galbenusurile. In timp ce asteptam, pregatim maioneza: zdrobim bine galbenusurile fierte si cele crude, adaugam mustar si amestecam bine, apoi incorporam uleiul treptat (folosind un robot de bucatarie pentru a amesteca constant), pana cand obtinem o maioneza consistenta. Daca doriti mai multa maioneza, puteti pregati o cantitate mai mare. Dupa ce terminam maioneza, adaugam smantana sau iaurtul si omogenizam bine.
Urmatorul pas este sa pregatim umplutura: zdrobim galbenusurile ramase cu o furculita, apoi le amestecam cu pateul, untul, ceapa rasa, piperul, sare dupa gust si verdeata tocata fin. Cu aceasta compozitie umplem jumatatile de oua, apoi le asezam cu umplutura in jos pe un platou. In mijlocul oualor turnam maioneza si decoram dupa preferinta.
Iar ca desert, Fuzzy va recomanda o portie de chesscake.
Oua umplute cu ciuperci
Pentru preparatul de oua umplute cu ciuperci, aveti nevoie de:
Ingrediente
7 oua fierte
sare
piper
praf de usturoi
ciuperci
patrunjel
Pentru maioneza: 1 galbenus nefiert
ulei
1/2 lingurita mustar
Instructiuni
Se curata coaja de la ouale fierte si se taie in doua pe lungime. Galbenusurile se adauga in robotul de bucatarie, dar opriti unul pentru maioneza.
Ciupercile din conserva se scurg de apa si se pun intr-o tigaie cu ulei pentru prajit. Adaugati sare, piper, praf de usturoi si patrunjel tocat marunt. Lasati cateva minute pe foc, apoi scoateti deoparte si lasati sa se raceasca.
Pentru maioneza, se amesteca galbenusul tare si cel crud, sare, piper si se adauga putin cate putin ulei pana cand se obtine o maioneza consistena. Cand este aproape gata, se adauga mustarul si jumatate de lingurita de apa.
Intr-un blender, se adauga ciupercile si 3-4 linguri de maioneza. Se mixeaza bine, apoi se incepe umplerea oualor cu compozitia obtinuta.
Se orneaza ouale cu maioneza si patrunjel si se pun la rece pentru cel putin jumatate de ora.
Oua umplute cu maioneza si galbenus
Veti avea nevoie de:
Ingrediente
8 oua fierte
Pentru umplutura: galbenusurile de la cele 8 oua
sare si piper
2-3 linguri branza proaspata
1 lingura marar proaspat tocat fin
2-3 linguri sos de maioneza cu smantana
Pentru sosul de maioneza: 1 galbenus crud
1 galbenus fiert
100-150 ml ulei de floarea soarelui
sare dupa gust
2-3 linguri smantana grasa
Instructiuni
Pentru a prepara ouale umplute, mai intai fierbeti ouale in apa cu sare timp de 10-15 minute. Dupa ce au fiert, clatiti-le cu apa rece si lasati-le sa se raceasca. Curatati coaja de ou si taiati-le in doua. Separati galbenusurile intr-un bol si zdrobiti-le cu o furculita. Adaugati sare si piper dupa gust, branza proaspata si amestecati.
Pentru a face sosul de maioneza, zdrobiti bine un galbenus fiert cu unul crud folosind o furculita si mixati-le apoi in fir subtire cu ulei pentru a forma maioneza. Adaugati sare dupa gust si 2-3 linguri de smantana grasa la final. Luati 2-3 linguri din maioneza formata si amestecati-le cu compozitia de galbenusuri si branza, adaugand si marar tocat fin si umpleti jumatatile de albus.
Pe un platou, puneti sosul de maioneza cu smantana si asezati ouale umplute deasupra.
Pofta buna!