Pastele cu piept de pui sunt o alegere populara pentru o masa delicioasa si hranitoare.
Aceasta combinatie de pasta si carne de pui este foarte versatila, deoarece poate fi preparata in multe moduri diferite, cu diverse sosuri si arome.
Paste cu piept de pui
Exista o varietate larga de paste din care puteti alege, inclusiv fettuccine, penne, tagliatelle, spaghetti, linguine si multe altele. De asemenea, puteti sa va pregatiti pastele cu piept de pui cu diferite tipuri de sosuri, precum sosul de rosii, sosul Alfredo sau sosul Pesto.
Atunci cand pregatiti pastele cu piept de pui, incepeti prin a gati pastele intr-o oala cu apa clocotita, cu sare si ulei. In timp ce pastele se gatesc, taiati pieptul de pui in cubulete sau felii subtiri si gatiti-l intr-o tigaie cu putin ulei, pana cand devine auriu si crocant. De asemenea, puteti adauga condimente, precum usturoi, ceapa sau ierburi aromatice, pentru a intensifica aroma si gustul.
Cand pastele sunt gata, scurgeti-le bine si adaugati-le in tigaia cu piept de pui gatit. Amestecati bine pastele cu carne de pui, apoi adaugati sosul preferat. Daca folositi sos de rosii, puteti adauga si putin parmezan ras sau mozzarella topita. Daca folositi sosul Alfredo sau sosul Pesto, puteti sa adaugati putina smantana, branza parmezan sau seminte de pin.
Pastele cu piept de pui sunt o optiune excelenta pentru o cina rapida si usoara, dar si pentru o cina mai sofisticata. Aceasta combinatie de paste si carne poate fi adaptata pentru a satisface gusturile individuale, astfel incat sa va puteti bucura de o masa delicioasa si sanatoasa, indiferent de preferintele dumneavoastra culinare.
Paste cu piept de pui si smantana
Pentru a pregati paste cu piept de pui in sos de smantana, veti avea nevoie de:
Ingrediente
400 g paste fainoase
1 buc piept de pui
2-3 linguri ulei de masline
1 ceapa
3 rosii cherry
200 ml smantana pentru gatit
sare
1/2 lingurita piper alb
2 catei de usturoi
150 g cascaval
Instructiuni
Conform instructiunilor de pe ambalaj, se pun pastele la fiert in apa cu sare.
Se taie pieptul de pui in bucatele mici si se pune la calit in uleiul incins. Se amesteca pana cand carnea este bine rumenita, apoi se scoate pe o farfurie.
Se taie ceapa marunt si se pune la calit in uleiul ramas sau se mai adauga putin ulei. Se spala rosiile cherry si se feliaza, apoi se pun in tigaie si se amesteca. Se lasa sa se caleasca pana ceapa devine translucida, apoi se toarna smantana pentru gatit. Se lasa sa dea in cateva clocote, apoi se adauga bucatile de carne. Se condimenteaza cu sare, piper alb si usturoi tocat, apoi se amesteca.
Se da pe razatoarea cu gauri mici 50g cascaval si se pune peste sos. Se amesteca bine, iar sosul se va ingrosa putin. Se adauga un polonic din apa in care fierb pastele, apoi se amesteca din nou. Se adauga pastele scurse de apa, dar neclatite, si se amesteca bine totul pentru a se omogeniza. Se presara deasupra restul de cascaval, se acopera cratita pentru 5 minute pentru a se topi acesta, apoi se serveste.
Paste cu piept de pui si smantana la cuptor
Pentru reteta de paste cu piept de pui si smantana aveti nevoie de:
Ingrediente
250 g pasta
½ piept de pui
piept de pui afumat
usturoi granulat
ulei de masline
o ceapa rosie
50 ml vin alb demisec
300 ml smantana de gatit
patrunjel 80 gr
parmezan
nucsoara
cimbru
sarete
piper
Instructiuni
Pune la fiert apa cu sare. Cand apa da in clocot, adauga pastele si lasa-le sa fiarba cu un minut mai putin decat scrie pe cutie. Dupa ce sunt fierte, scurge pastele intr-o sita. Taie ceapa julienne. Taie pieptul de pui in cubulete. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie pe plita. Caleste ceapa rosie.
Adauga cubuletele de piept de pui si caleste-le pana se rumenesc. Condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Adauga cimbrul, urmat de nucsoara si usturoiul granulat Kamis.
Adauga apoi cubuletele de piept de pui afumat. Stinge cu vinul alb demisec si lasa-l sa se reduca. Adauga apoi smantana de gatit. Pune apoi patrunjelul. Rade parmezanul si mozzarella. Pune pastele intr-un castron si adauga sosul deasupra.
Incorporeaza mozzarella si parmezanul si amesteca totul bine. Lasa-le la cuptor la 180 de grade C pana se gratineaza, timp de aproximativ 10 minute. Serveste-le fierbinti.
Paste cu piept de pui si sos alb
Aceste paste cu sos alb si piept de pui sunt foarte gustoase, iar Fuzzy va prezinta ingredientele si instructiunile de care aveti nevoie pentru a le pregati.
Ingrediente
1 piept de pui
3 oua
100 g masline negre
150 g cascaval
500 g pasta
100 ml smantana
100 ml iaurt
2-3 crengute de marar verde
sare, piper
Instructiuni
Se pune pieptul de pui bine spalat la fiert in apa cu putina sare. Totodata, fierbem ouale pana se intaresc. Fierbem pastele aldente, apoi le scurgem de apa si le trecem sub un jet de apa rece pentru a evita lipirea. Taiem cascavalul in cubulete, si cand pieptul de pui s-a racit, il taiem si pe el in bucati mici.
Curatam ouale de coaja, apoi le taiem cubulete. Pregatim sosul alb amestecand smantana cu iaurtul si mararul tocat marunt. Adaugam sare si piper dupa gust.
Intr-un bol amestecam pastele, cascavalul, pieptul de pui, ouale si maslinele. Adaugam sosul alb si amestecam bine.
Se poate servi imediat dupa ce ingredientele sunt acoperite cu sos din abundenta.
Paste cu piept de pui si ciuperci
Ca sa puteti pregati piept de pui cu paste si ciuperci aveti nevoie de urmatoarele:
Ingrediente
1 punga penne integrale
1 piept de pui
200 gr ciuperci pleurotus
1 lingura deshidratat de leguminoase
2 foi ceapa verde
1 ardei kapia
2 linguri ulei de masline
sare si piper
un praf de usturoi granulat
patrunjel verde
Instructiuni
Incepem prin a pune pastele la fiert in apa clocotita cu sare, urmand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. In paralel, vom curata ceapa verde, ardeiul si ciupercile. Taiem ceapa si ardeiul bucatele si le calim in 2 linguri de ulei de masline.
Ciupercile le tocam cu ajutorul unui tocator si le adaugam peste legumele sotate. Presaram legumele deshidratate peste ciuperci, adaugam bucatelele de piept de pui, sare si piper dupa gust.
Acoperim tigaia si, cand se evapora apa lasata de ciuperci, mai adaugam aproximativ 100 ml de apa, un praf de usturoi granulat, lasam sa dea in clocot, apoi oprim focul.
Pentru a completa reteta, adaugam pastele fierte si scurse peste legume si carne, amestecam, presaram patrunjel verde si servim.
Paste cu piept de pui la cuptor
Preparatul din paste la cuptor cu piept de pui este unul delicios! Veti avea nevoie de:
Ingrediente
500 g paste
1 buc piept de pui
5-6 ciuperci champignon
1 buc ceapa medie
3 catei de usturoi
3 lingurite ulei de masline
1 lingurita boia dulce
300 ml smantana pentru gatit
2 lingurita crema de branza
200 g cascaval
sare, piper
Instructiuni
Incepe prin a pune pastele la fiert, urmand instructiunile de pe ambalaj. Curata si taie pieptul de pui in bucati mici, apoi curata si taie ciupercile in felii. Taie si ceapa marunt.
Intr-o cratita, incalzeste uleiul si adauga bucatile de carne. Las-o sa se rumeneasca usor, apoi adauga ciupercile si continua sa gatesti. Adauga putina sare, apoi adauga ceapa si amesteca din cand in cand pana cand aceasta devine aurie.
Adauga boiaua, amesteca si toarna smantana de gatit. Las-o sa fiarba usor, apoi adauga sare si piper dupa gust. Adauga crema de branza si amesteca pana la omogenizare. La final, adauga usturoiul taiat felii. Pune doua polonice de apa in care au fiert pastele si amesteca totul. Adauga pastele scurse si amesteca cu atentie.
Pregateste o tava sau doua vase ca cele folosite la chec si unge-le cu unt sau ulei. Pune amestecul de paste in vase si niveleaza. Adauga cascaval ras pe razatoarea cu gauri mari deasupra si da totul la cuptor preincalzit pana se topeste cascavalul si se rumeneste usor.
Paste cu piept de pui si legume
Aceste paste cu legume si piept de pui sunt foarte usor de pregatit. Veti avea nevoie de:
Ingrediente
500 gr penne
650 gr piept de pui
1 l lapte dulce
300 gr chedar maturat
2 ardei grasi mari rosii
1 ardei gras galben verzui
2 cepe potrivite
3 linguri ulei
1 lingurita
1 lingurita piper
1 lingurita praf de usturoi
3 conditie de usturoi
Instructiuni
Incepem prin a pune apa la fiert pentru a gati pastele Penne. Adaugam doua lingurite de sare, asteptam pana cand apa clocoteste si adaugam pastele. Le gatim timp de 12-14 minute.
Intre timp, taiem pieptul de pui in fasii si il prajim putin in ulei. Dupa ce e gata, il scoatem separat. Taiem ardeiul in fasii si il punem in uleiul in care am prajit puiul. Adaugam ceapa taiata in fasii marunte si usturoiul si le calim timp de 5 minute. Adaugam puiul prajit inapoi in tigaie si punem toate condimentele, apoi turnam laptele rece. Lasam sa fiarba inca cateva minute, apoi adaugam pastele fierte. Lasam pe foc inca 4-5 minute si apoi adaugam branza rasa. Amestecam totul si servim fierbinte.
Paste cu piept de pui si smantana Jamila
Pentru preparatul din piept de pui cu paste si smantana, veti necesita:
Ingrediente
o ceapa rosie
2 catei usturoi
100 gr cascaval
busuioc
sare
piper
300 gr smantana
un piept de pui
50 ml lapte
Instructiuni
Intr-o lingura de unt se caleste ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul zdrobit. Se lasa un minut si se adauga pieptul de pui taiat cubulete. Se rumenesc frumos bucatile pe toate partile, apoi se adauga smantana si laptele. Se lasa la foc mic 7-8 minute. Se adauga cascavalul taiat bucati, busuiocul, sarea si piperul. Se lasa pana se topeste cascavalul si se opreste focul. Pastele se fierb conform timpului indicat pe punga, in apa clocotita cu sare.
Dupa ce au fiert, pastele se pun intr-o strecuratoare si se trec sub jetul de apa rece. Se asaza pastele in farfurie si deasupra se adauga pieptul de pui cu sos.
Paste cu piept de pui si Gran Cucina
Pentru felul de mancare alcatuit din paste cu piept de pui si smantana de gatit, sunt necesare urmatoarele:
Ingrediente
250 gr paste
200 gr ciuperci
200 gr piept de pui
un ardei rosu
sare si piper dupa gust
Gran Cucina aproximativ 200 ml
putin busuioc
Instructiuni
Pentru a pregati o cina usoara, gustoasa si satioasa, urmati acesti pasi:
Se fierb pastele in apa cu sare, se clatesc cu apa rece si se lasa deoparte.
Pieptul de pui se taie in bucati mici si se prajeste in putin ulei. La fel se procedeaza cu ciupercile si ardeiul taiate marunt. Toate ingredientele se amesteca, iar la urma se adauga pastele si Gran Cucina. Se condimenteaza cu sare si piper, si se presara putin busuioc deasupra.
Astfel, veti obtine o delicioasa combinatie de paste, pui si legume, perfecta pentru a va satisface pofta de mancare. Iar ca desert, puteti servi un delicios lava cake.
Paste cu piept de pui si sos de rosii
Aveti nevoie de:
Ingrediente
250 gr piept pui
250 gr rosii cuburi
2-3 linguri ulei masline
2 catei usturoi
sare, piper
busuioc
200 gr penne
Instructiuni
Taiem pieptul de pui in cubulete si il rumenim in doua-trei linguri de ulei de masline. Adaugam usturoiul pisat si il lasam doar cat sa-si elibereze aroma. Adaugam cuburile de rosii, sarea, piperul si busuiocul si fierbem sosul pana capata consistenta dorita.
Intr-un vas separat, fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Adaugam pastele in sos si amestecam bine pentru a le acoperi cu sosul. Pentru a servi, putem adauga putin patrunjel verde sau parmezan ras, in functie de preferinte.
Aceasta reteta delicioasa de paste cu pui si sos de rosii poate fi servita ca felul doi dupa o ciorba de perisoare.
Paste cu piept de pui si sos de rosii la cuptor
Acestea paste cu piept de pui si sos sunt delicioase si foarte usor de pregatit.
Ingrediente
300 gr pasta
1 piept de pui
1 morcov
4 catei usturoi
patrunjel verde
100 gr bacon
1 ceapa
1 cutie rosii in suc
sare si piper
oregano
200 gr cascaval pentru gratinare
Instructiuni
Conform instructiunilor de pe ambalaj, punem pastele la fiert in apa cu sare. Cand au fiert, le scurgem cu ajutorul unei strecuratori. Folosind un robot de bucatarie, tocam pieptul de pui impreuna cu usturoiul, patrunjelul verde si morcovul.
Intr-o tigaie, prajim baconul taiat felii pana cand grasimea se topeste, apoi adaugam ceapa tocata marunt si o prajim pana se inmoaie. Adaugam conserva de rosii cu tot cu suc, amestecam bine si lasam sosul sa fiarba cateva minute. Adaugam carnea tocata si amestecam continuu pana cand se desface si se albeste. Condimentam cu sare, piper si oregano dupa gust.
Intr-un castron incapator, punem pastele fierte si adaugam sosul de carne, amestecand bine. Transferam totul intr-un vas termorezistent uns cu unt, presaram cu cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari si coacem la cuptor la temperatura medie pana cand cascavalul se topeste si se rumeneste usor.
Paste cu piept de pui si cascaval
Aveti nevoie de:
Ingrediente
400 gr pasta
o ceapa rosie
2 catei usturoi
100 gr cascaval
busuioc
sare
piper
300 gr smantana
un piept de pui
50 ml lapte
Instructiuni
Se topeste o lingura de unt intr-o tigaie si se adauga ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul zdrobit. Se lasa la calit timp de 1 minut, apoi se adauga cubuletele de piept de pui. Se rumenesc frumos pe toate partile, dupa care se adauga smantana si laptele. Se lasa la foc mic timp de 7-8 minute. Se adauga cascavalul taiat bucati, busuiocul, sare si piper si se lasa pana ce cascavalul se topeste complet. Se opreste focul.
Intr-o oala cu apa clocotita si sare se fierb pastele conform timpului indicat pe ambalaj. Dupa ce au fiert, se pun in strecuratoare si se trec sub jetul de apa rece.
Se aseaza pastele in farfurii si se adauga deasupra pieptul de pui cu sos.
Paste cu piept de pui si cascaval la cuptor
Pentru pregatirea acestor paste veti avea nevoie de:
Ingrediente
400 gr paste
500 gr cascaval ras
800 gr piept de pui
3 buc oua
500 gr iaurt grecesc
3-4 foc ceapa verde
patrunjel tocat
dupa gust fulgi de chili
dupa gust piper macinat
dupa gust usturoi granulat
ulei
sare
Instructiuni
Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj si taiati pieptul de pui in bucati mari sau mici. Tapetati pastele cu o lingura de ulei pentru a le impiedica sa se lipeasca.
Incingeti o tigaie cu ulei la foc mediu si adaugati bucatile de piept de pui. Lasati-le la foc mic doar pana cand se rumenesc putin. Opriti focul si condimentati carnea cu sare, piper, usturoi granulat si fulgi de chili. Amestecati pastele cu pieptul de pui prajit, ceapa verde, patrunjelul tocat si jumatate din cantitatea de cascaval.
Transferati totul intr-o tava potrivita pentru cuptor si bateti cele 3 oua cu usturoi granulat, fulgi de chili, piper si putina sare. Amestecati ouale batute cu iaurtul grecesc si turnati acest amestec peste paste. Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 C pentru aproximativ 20 de minute. Scoateti tava si adaugati restul de cascaval si putin patrunjel.
Puneti din nou tava in cuptor pentru aproximativ 5 minute pana cand cascaval se topeste si se rumeneste usor.
Astfel, veti obtine o delicioasa farfurie de paste cu piept de pui gratinat cu oua si cascaval.
Paste cu piept de pui si ciuperci si sos de rosii
Aceasta reteta delicioasa nu necesita mult timp pentru a fi pregatita si necesita:
Ingrediente
150 gr piept de pui
300 gr ciuperci champignon
2 linguri ulei de masline
1 ardei gras rosu
1 ardei gras portocaliu
1 kg rosii
1 lingurita zahar
300 gr penne
sare
piper negru macinat
busuioc
oregano
parmezan ras pentru servit
Instructiuni
Incepem prin spalarea si taierea cubuletelor de piept de pui. Taiem si ardeiul gras in fasii si feliem ciupercile. Curatam rosiile de cotoare si le taiem bucati mai mici, apoi le mixam si le punem la fiert impreuna cu zaharul si putina sare pana scad la jumatate. Intr-o tigaie, incingem uleiul de masline si punem la prajit cuburile de piept de pui pana se rumenesc pe toate partile.
Cand s-a rumenit, scoatem pieptul de pui intr-o farfurie si punem ardeiul gras in tigaie. Il calim cateva minute, apoi adaugam ciupercile. Acoperim tigaia cu un capac cateva minute pana ce ciupercile s-au inmuiat, apoi stingem cu sosul de rosii pe care l-am facut separat.
Adaugam cuburile de piept de pui in tigaie si lasam sa dea in 2-3 clocote. Apoi, punem pennele, o cana de apa calda, sare si piper. Fierbem la foc mic, acoperind vasul cu un capac si amestecand usor ocazional, pana pennele sunt al dente. Daca este nevoie, mai adaugam putina apa. Cand este aproape gata, punem busuiocul si oregano.
Servim pastele calde, presarate cu parmezan.
Paste cu piept de pui si usturoi
Puteti pregati acest fel de mancare in mai putin de 30 de minute. Pastele cu pui intr-un sos cremos cu rosii si usturoi sunt cea mai delicioasa masa. Pentru a face acest fel de mancare este nevoie de paste, pui si optional, spanac, mult usturoi si parmezan.
Ingrediente
125 gr de paste
500 gr de piept de pui dezosat si fara piele
480 gr de smantana de gatit
180 gr de rosii taiate cubulete
1 lingurita pudra de usturoi
ulei
parmezan
sare
Instructiuni
Pentru a prepara paste cu pui in sos cremos de rosii si usturoi, incepeti prin a fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj pana cand devin al dente. In acelasi timp, condimentati pieptul de pui cu sare si piper pe ambele parti. Incalziti o tigaie la foc mediu cu ulei de masline si adaugati puiul. Gatiti-l timp de 5 minute pe fiecare parte, apoi scoateti-l din tigaie si lasati-l deoparte.
In aceeasi tigaie, adaugati usturoiul si untul si sotati timp de 1 minut sau pana cand usturoiul este parfumat. Adaugati cubuletele de rosii si spanacul proaspat si gatiti timp de 2-3 minute pana cand rosiile devin moi.
Reduceti focul si adaugati smantana si branza parmezan in tigaie. Folositi un tel pentru a le amesteca bine pana se incorporeaza complet. Adaugati sare si piper dupa gust.
Scurgeti pastele si taiati puiul in felii subtiri. Puneti-le in tigaie si amestecati bine.
Paste cu piept de pui si broccoli
Acesta este un preparat foarte delicios si consistent. Veti avea nevoie de:
Ingrediente
2 buchetele de broccoli
200 gr piept de pui taiat cubulete
200 gr pasta de rigatone
50 gr parmezan ras
sare
piper
2-3 linguri ulei de masline
250 gr branza de burduf sau cascaval ras
2 linguri ulei de masline pentru sotat carnea
Pentru sosul bechamel :75 g faina alba
1 l supa de la broccoli
75 ml ulei de masline
sare
piper
Instructiuni
Incepem prin a cali carnea in cele 2 linguri de ulei de masline pana se rumeneste usor, apoi o scoatem din tigaie si o lasam deoparte.
Intr-o oala punem 4 litri de apa la fiert. Cand apa clocoteste, adaugam broccoli, cu cotoarele taiate in patru. Dupa 5-6 minute adaugam si restul de buchetele de broccoli, desfacute in bucati mai mici, in functie de preferintele noastre, si mai lasam sa fiarba inca 3-4 minute. Scoatem broccoli cu o paleta si il punem intr-un castron.
Oprim un litru din supa obtinuta de la broccoli si o completam cu apa, adaugand sare si fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Sosul bechamel se prepara intr-un vas sau tigaie adaugand uleiul. Cand s-a incalzit suficient, adaugam faina si amestecam, adaugand supa fierbinte de broccoli in 3-4 reprize. Amestecam continuu pentru a evita formarea cocoloaselor, adaugam cotoarele de la broccoli si dam sosul la blender. Obtinem un sos fin. Asezonam cu sare si piper dupa gust.
Dupa ce pastele sunt gata, le scurgem de lichid si le lasam in oala in care au fiert, adaugand cam 300 ml de sos si amestecand bine.
Pregatim o tava in care adaugam un polonic de sos, apoi o parte din paste, pieptul de pui, buchetelele de broccoli, branza de burduf sau cascaval, apoi repetam la fel cu sos, paste, piept de pui, broccoli si branza. Adaugam sosul ramas, branza si, la final, parmezanul. Apoi dam la cuptor pentru 25 de minute la 175 grade Celsius.
Paste cu piept de pui si bacon
Aveti nevoie de:
Ingrediente
250 gr de paste tricolore
1 lingura de ulei de masline
1 ceapa rosie, tocata fin
2 catei de usturoi taiati fin
4-5 felii de bacon
1 tulpina de telina, taiata fin
2 bucati piept de pui aproximativ 400 gr
1 lingura de faina
1 ceasca de smantana lichida
1 ½ ceasca de parmezan ras
¼ de ceapa de ceapa verde
sare
piper
pesmet
Instructiuni
Pentru a pregati aceste paste, incepem prin tocare fina a legumelor. Apoi punem pastele la fiert in apa cu sare si, cand apa fierbe, adaugam pastele, care vor fierbe conform instructiunilor de pe pachet. Cubuletele de piept de pui trebuie taiate in bucati potrivite, iar baconul trebuie taiat in fasii nu mai putin de 1 cm. Parmezanul trebuie ras pe o razatoare mica.
Dupa ce pastele sunt fierte, se scurg si se lasa deoparte. Intr-o tigaie, se pune uleiul si se lasa sa se incinga. Apoi se adauga ceapa, usturoiul si baconul, si se calesc timp de doua minute. Cubuletele de pui se adauga apoi si se lasa sa prinda culoarea pe toate partile. Dupa aceea, se adauga o lingura de faina sau amidon alimentar si se amesteca, apoi se lasa timp de aproximativ trei minute. Se adauga un sfert de ceasca de apa pentru a nu se arde ingredientele, iar dupa ce aceasta se evapora, se adauga smantana si se lasa sa fiarba timp de 3-4 minute.
Se ia tigaia de pe foc si se adauga jumatate din cantitatea de parmezan si ceapa verde. Intr-un vas de yena uns cu putin ulei, se presara un praf de pesmet, apoi se adauga pastele si peste acestea, compozitia din tigaie. Se asezoneaza cu sare si piper si se da la cuptor, nu inainte de a adauga restul de parmezan ramas. Preparatul trebuie lasat la cuptor timp de 20-25 de minute, apoi se scoate si se presara restul de ceapa verde.
Paste cu piept de pui si gorgonzola
Veti nevoie de:
Ingrediente
200 gr paste
200 gr piept de pui
150 gr de gorgonzola
1 salota (ceapa frantuzeasca)
200 ml smantana lichida
30 ml de vin alb
50 gr nuci
sare
piper
ulei de masline
Instructiuni
Intr-o tigaie, se incalzeste uleiul de masline si se prajeste salota taiata si carnea de pui taiata cubulete. Dupa ce carnea este gatita, se adauga vinul alb si se gateste timp de 2-3 minute. Se ia de pe foc. Intr-o cratita se pun smantana, gorgonzola, sare si piper. Se aduce la fierbere si se lasa la foc mic timp de aproximativ 10 minute, amestecand ocazional.
Intre timp, se fierb pastele timp de 10 minute in apa sarata. Dupa cele 10 minute, se adauga puiul si salota la sosul de gorgonzola. De asemenea, se adauga nucile bine tocate, se amesteca si se ia de pe foc. Sosul se adauga peste pastele fierte si scurse.
Paste cu piept de pui calorii
Pastele cu piept de pui sunt o sursa buna de proteine, carbohidrati si grasimi sanatoase. Caloriile specifice variaza in functie de tipul de paste folosite, de sosul adaugat si de cantitatea de carne de pui folosita.
In general, o portie medie de paste cu piept de pui, care consta din 100g de paste, 100g de piept de pui si o portie de sos, poate avea intre 300 si 500 de calorii. Acesta este un numar destul de mare de calorii, astfel incat trebuie sa fiti atenti la portiile pe care le consumati si sa le includeti in cadrul unei diete echilibrate.
Daca puteti reduce numarul de calorii din paste cu piept de pui, puteti incerca:
- Folositi paste integrale, care sunt mai bogate in fibra si pot sa va ajute sa va simtiti mai satui pentru o perioada mai lunga de timp.
- Reduceti cantitatea de paste si mariti cantitatea de legume in reteta dumneavoastra. Adaugati mai multe legume precum broccoli, ardei sau rosii pentru a reduce numarul de calorii.
- Folositi sosuri mai sanatoase, precum sosul de rosii facut acasa, care contine mai putini conservati si sare decat sosurile din comert.
- Gatiti pieptul de pui fara adaugare de ulei sau folositi uleiuri sanatoase, ulei de masline sau ulei de nuca de cocos, in loc de uleiuri rafinate si procesate.
Este important sa se cantareasca cantitatea de paste cu piept de pui in functie de calorii si portiile folosite in reteta dumneavoastra. In general, trebuie sa fiti atenti la portiile pe care sa le consumati si sa le includeti in cadrul unei diete echilibrate pentru a va putea mentine greutatea optima.
Pofta buna!